Door GABRIËLLE MAARI

Vorige week woensdag vond in hartje Brussel de boekvoorstelling van jeugdhulporganisatie Cachet plaats. “Met ons boek Instelling? Positief! hopen we stereotypen over jongeren in de jeugdzorg de wereld uit te helpen”, zegt coördinatrice Miet Neyens (33).

De vele artikels over jongeren in de jeugdhulp vormen de aanleiding van het boek. Die geven namelijk een foutief beeld van de jongeren. Oftewel zijn het criminelen, oftewel zielenpoten. En daar wil Cachet vanaf. Daarom besliste de organisatie om zelf in de pen te kruipen.

Om het boek te maken, schakelde Cachet de hulp van achttien Brusselse jongeren in. In Instelling? Postief! vertellen zij over hun leven buiten de voorziening. Het doel is om jongeren die nu in een instelling verblijven te inspireren.

Voor Shana (24) was de keuze om aan het project bij te dragen dan ook snel gemaakt. “Met mijn verhaal wil ik andere jongeren hoop geven”, zegt de jongedame. “Ik wil hen tonen dat het goed kan komen ook al is de situatie waarin je opgroeit niet optimaal.”

Shana in het midden op de foto

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *