Over Cultinvasion

Met trots presenteren wij u ons nieuw, online cultuurmagazine, Cultinvasion. Onze artikelen zullen maandelijks uw huiskamer binnendringen. We bieden jonge en nieuwsgierige cultuurliefhebbers een diepgravende blik op culturele thema’s van nationale en internationale bodem. Niet alleen de klassieke onderwerpen als film en televisie, kunst en fotografie, literatuur en toneel en theater staan in ons magazine centraal. Bij ons wordt een bredere blik op cultuur geworpen. Zo hebben we ook aandacht voor speciale hobby’s en evenementen. Alles wat past bij het bruisende leven van een twintiger.

Als masterstudenten Journalistiek gaan wij voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om onze taalbeheersing en schrijfvaardigheden aan te scherpen. Het webmagazine is daar een voorbeeld van. Onze redactie, die bestaat uit jong en opkomend schrijftalent, brengt artikelen die een persoonlijke invalshoek hebben. We laten u genieten van het plezier of de ontroering die we zelf ervaren. Op die manier proberen wij onze eigen stempel te drukken binnen het Vlaamse journalistieke landschap.

In deze editie staan we stil bij de hoogtepunten van dit moment. Zo komen de jaarlijkse Oscars en het Aalsters carnaval aan bod. Ook geven we een inkijkje in het leven van enkele (toekomstige) acteurs. En natuurlijk zijn er artikelen die de verschillende zintuigen prikkelen.

Veel leesgenot,

Elise Favere en Véronique Vasseur
Hoofdredactie