Seksuele buitenbeentjes in het dierenrijk

cropped-logo-klein2.jpg

U denkt dat u de mens ondertussen door en door kent. Daarom wilt u in uw volgende leven wel eens iets anders zijn. Iedereen wil al een hond zijn, dus u bent opzoek naar iets origineels. Daarbovenop wil u ook nog eens een apart seksleven. Met die criteria in het achterhoofd hebben we vijf dieren voor u opgesomd die u kunnen helpen in het maken van uw keuze.

Slakken, de Lady Gaga’s van het dierenrijk

Denk tweemaal na voordat u de slakken in uw tuin nogmaals te lijf gaat met een potje zout. Slakken zijn namelijk best interessante dieren. Je kan ze zien als de Lady Gaga’s van het dierenrijk. Niet dat slakken voortreffelijk kunnen zingen of dat ze zich kleden in vleesjurken, nee. Ze zijn tweeslachtig.

Is Lady Gaga dan tweeslachtig? Nauwlettende fans merkten in een filmpje iets verdachts op tussen de benen van Gaga. De zangeres vertelde achteraf zelf dat ze tweeslachtig is, maar dat ze zichzelf vooral vrouw voelt. Of het verhaal effectief waar is, is nogal twijfelachtig. De zangeres heeft al wel meer aparte uitspraken gedaan. Toch zorgt het verhaal voor een leuke link tussen slakken en Lady Gaga.

slak
Slakken kunnen het doen met Jan en alleman

Bij zoogdieren en de mens komt het zelden voor, maar toch zijn er meer dan 65.000 diersoorten die wel tweeslachtig zijn. Slakken behoren tot de gelukkigen. U kiest er dan ook voor om in uw volgend leven een slak te zijn. U hebt er namelijk altijd al van gedroomd om zowel een penis als een vagina te hebben. Nooit meer dat glazen plafond dat u als vrouw hoeft te doorbreken of nooit meer dat geklaag dat u als man te horen krijgt wanneer u de wc-bril omhoog hebt laten staan.

Nu u toch zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen hebt, denkt u dat een schoonmoeder eindelijk overbodig geworden is en dat u alles wel op uw eentje kan doen. Helaas zijn er veel godsdiensten die zelfbevrediging maar niets vinden. De almachtige schepper heeft er bij de meeste tweeslachtige dieren dan ook voor gezorgd dat de geslachtsorganen zo geplaatst zijn dat het dier wel verplicht is om een partner te zoeken. Je kan nu eenmaal niet alles hebben in het leven.

Hoewel u als slak er een losbandig leven op na kunt houden, is het toch niet allemaal rozengeur en maneschijn. Door de tweeslachtigheid en door de kleine zone waarin slakken zich bevinden, is er slechts een beperkte genetische variatie. Een verdere evolutie van het dier wordt vertraagd en afwijkingen in de familie blijven lang in stand.

De transgender in Nemo

nemo
Van geslacht veranderen? Het kan!

U droomt er al heel uw leven van om voor een dag in de huid te kruipen van het andere geslacht. Als mens zal die eer u helaas nooit op een natuurlijke manier te beurt vallen. Toch zijn er dieren die de gave hebben om wel van geslacht te veranderen. Een van die dieren is zelfs erg bekend bij het grote publiek, namelijk de clownvis, of zoals wij hem kennen: Nemo.

Als clownvis wordt u geboren als man in een groep met slechts één vrouwtje. Dat vrouwtje is bovendien de leider van de groep. Vrouwen in een topfunctie, het is geen taboe bij deze vissen. Wanneer het vrouwtje sterft, moet er gezocht worden naar een opvolgster, anders zal Nemo snel uitgestorven zijn. Het hooggeplaatste mannetje neemt de functie van leider over en verandert vervolgens van geslacht. De vriend waar u wekelijks mee op café ging is plots uw bedpartner geworden.

De kuisheidsgordel van de wandelende tak

wandelende tak
“Vanavond niet, schat”

Wanneer u wilde vrijpartijen maar niets vindt en u geen excuses meer wilt bedenken als “ik heb hoofdpijn” of “ik ben te moe”, dan is de wandelende tak misschien iets voor u. De insecten kunnen zich namelijk op twee manieren voortplanten: de seksuele voortplanting of de maagdelijke voortplanting.

De seksuele voortplanting spreekt voor zich, daar is zowel een mannetje als een vrouwtje voor nodig. De maagdelijke voortplanting is dan weer iets anders. Vrouwtjes kunnen eitjes leggen die zonder enige bevruchting kunnen uitkomen. Uit de onbevruchte eitjes kunnen wel alleen maar andere vrouwtjes komen. Een samenleving met alleen vrouwen? Dat gaat vonken geven!

Hoewel u als vrouwtje veel energie bespaart door op uzelf voor het nageslacht te zorgen, zijn er toch ook enkele nadelen aan de maagdelijke voortplanting verbonden. Alle nakomelingen zijn identiek. U zet uzelf in een jongere versie in een meervoud op de wereld. Wanneer de omgeving rondom u plots verandert, bent u er helaas aan voor de moeite. Door een gebrek aan genetische variatie zal u zich niet kunnen aanpassen aan uw nieuwe omgeving en zal u uiteindelijk sterven. Bij de seksuele voortplanting kan u zich dan weer wel voldoende aanpassen aan de veranderingen. Zeg nu nog eens dat u geen man nodig hebt.

De nieuwe man in zeepaardjes

zeepaardje
Mannelijke zeepaardjes zorgen voor de kinderen

Altijd al gedroomd van een omgekeerd rollenpatroon tussen mannen en vrouwen? Dan is het leven van een zeepaardje misschien iets voor u.

Sierlijk als ze zijn beginnen de diertjes hun vrijpartij met een paringsdans. Stevigere liedjes lijken me voor die dans geen goed idee. Als parend zeepaardje bent u tijdens de daad via uw staart verstrengeld aan uw bedpartner. De melige tonen van Celine Dions “My Heart Will Go On” lijken daarom ook een betere keuze om ongevallen te vermijden. Wanneer het mannetje en het vrouwtje lang genoeg in elkaars ogen hebben gekeken, brengt het vrouwtje enkele embryo’s in de buidel van de man. Vervolgens bevrucht de man de embryo’s met zijn zaad en beschermt hij zijn nakomelingen in zijn buidel totdat ze zelfstandig genoeg zijn.

In tegenstelling tot de meeste andere dieren zijn vrouwelijke zeepaardjes niet opgezadeld met het grootbrengen van de kinderen. De vrouwtjes kunnen hierdoor snel opnieuw beginnen met eitjes maken. Helaas zullen ze toch meer tijd achter de spiegel moeten doorbrengen. Het omgekeerde rollenpatroon zorgt ervoor dat de vrouwtjes moeten wedijveren om de aandacht van de mannetjes, en niet omgekeerd zoals dat bij de meeste dieren gebeurt.

De (s)pineut

spin
De zwarte weduwe eet het mannetje op na de seks

Toegegeven: het is een flauwe woordspeling, maar de mannelijke spin is wel degelijk de pineut. Het voordeel dat hij twee mannelijke geslachtsorganen heeft, weegt niet op tegen de vele nadelen. Kiezen voor een reïncarnatie als mannelijke spin lijkt me dan ook geen goed idee.

Hoewel meerdere mannen in slaap vallen na de daad, neemt dit neveneffect bij de oeverspin wel heel extreme vormen aan. Na de vrijpartij verlamt u als oeverspin en zakt u door uw poten om uiteindelijk te sterven. Niet dat andere mannelijke spinnen meer kans op overleven hebben na een wild avontuurtje. Na de fysieke inspanning heeft het vrouwtje vaak honger gekregen. Bij gebrek aan beter en helaas voor de mannen, staan zij op het menu.

Wanneer u als mannelijke spin toch enige kans op overleven wil hebben, dan zal u zichzelf moeten castreren. U houdt de vrijpartij best zo kort mogelijk om uw overlevingskansen te vergroten. Om er zeker van te zijn dat het wicht dat u probeert te vermoorden toch opgezadeld zit met een bende kleine kinderen, laat u best uw geslachtsorgaan achter in het hare. Het achtergebleven orgaan blijft het vrouwtje dan nog een tijdje verder bevruchten. De echte waaghals kan zijn leven toch nog een tweede keer op het spel zetten. Zoals eerder vermeld, beschikt de mannelijke spin nog over een tweede geslachtsorgaan.

Related posts

Leave a Comment